Елена (elena_railean) wrote,
Елена
elena_railean

IN LUMEA FARA SUNETE

In Lumea Fara Sunete

Se spune că de cîntat, scris melodii în lumea fără sunete nu există. Însă eu prin exemplul meu am arătat că așa ceva foarte rareori dar există. Deși eu nu aud de loc de la casa de copii. Însă când eram la internat îmi plăcea să mă ocup cu acrobatica, balet, dansuri. Și cu ajutorul fanteziei mele mă ocupam cu dizainul îmbrăcăminții. Iubeam să croiesc, să cos diverse haine. În unele cazuri chiar concertam.

Posibil soarta avea ceva în plan în privința mea, fiind eu din copilărie alesesem astfel de ocupaţii (chiar dacă nu aud), de a mă dezvolta anume prin intermediul acesta, și să trec anume prin aceste încercări, prin care cu așa neajuns e complicat, ba chiar e imposibil așa ceva. Însă eu, posibil, la vîrsta de copilă nu-mi dădeam seama și nu întelegeam cum le puteam și le dovedeam pe toate. Și că apoi, cu timpul, o să-mi prindă bine toate acestea ocupaţii în viață, pe viitor.

După câtiva ani de multe încercări grele ce mea fost dat să trec (pe la vreo 18 - 20 ani), am ajuns pe scenă pe neașteptate și pe nepregătite așa momentan și brusc la un festival cu orchestră grandioasă.

Apoi peste vreo treizeci și ceva de ani mi s-a mai dat o altă încercare - de a dirija o orchestră.

Dar în ultimii trei ani s-a început ceva extraordinar chiar și pentru mine însă-mi. Am început a scrie poezii, melodii... Pentru mine insu-mi îmi era uimitor că când nu folosesc aparatul auditiv (să nu aud nici un sunet), melodiile mi se formau mai bine decât folosind aparatul dînd drumul la sunet pentru a asculta sunetele vii a melodiilor ce îmi răsunau cred că în suflet, și pentru a corecta greșelile. Deseori mă trezeam la diferite ore cu melodii complete doar să nu întârzii de a le scrie la timp, ca apoi pe urmă îmi apar așa niște fantezii în diferite înclinații, ba chiar și în arhitectură.

După nu mult timp, fiind atâtia ani din pricina neajunsului, mă nimeream in situații caraghiose, comice, mi-a venit ideea de a scrie scenarii de teatru - satiră și umor.

Pentru mine neajunsul meu, piedici mari în viață de a mă ocupa cu ceea ce mi-am ales și poate soarta m-a îndrumat în felul ei de a-mi alege anume aceste ocupaţii ca pe viitor să ajung la un oarecare nivel. Am învățat să înving toate aceste greutăti, a trece prin multe obstacole, aproape că nu îmi dădeam seama ce fac, căci totul mergea de parcă fără să vreau, fără să mă gândesc prea mult timp, sau să-mi îmi pun un oarecare ţel în viață, de a ajunge ceva... o STELUȚĂ vestită. Pur și simplu îmi trăiam viața așa cum îmi dicta soarta.


In Lumea Fara Sunete.   Interviul meu  -  Sinteza Saptamanii din 21.09.2014


Canta Cu Noi
Soarta mi-a dat o șansă de a mă încerca și în calitate de Dirijor la o orchestră adevărată.

Canta Cu Noi -  UNIMEDIA 11 august 2014
Moldova Are Talent

La Moldova are Talent am vrut să arăt că unii oameni avînd un oarecare neajuns își pot găsi vre-o careva ocupație interesantă și pe posibilitățile fiecăruia.

Înainte de a ieși pe scenă ce am nimerit pe neașteptate și pe nepregătite îmi era oarecum să spun de neajunsul pe care îl am din copilărie că nu aud complet fără aparatul auditiv. Și măcar că eu am scris multe melodii, moldovenești și rusești. M-am pierdut complet și am cîntat ce mea venit în gînd fără să aleg, și iată așa concert de satiră și umor s-a primit.

Mai jos am scris cîntecele ce nu s-au cîntat corect la Moldova are Talent așa cum trebuiau. Pe viitor, precis, nu stiu ce va fi, cum va fi, însă dacă îmi va ieși ceva, pregătesc ceva interesant. Eu nu sunt profesionistă, cu staj mare, în toate acestea și totodată cam multe încercări, (pentru o persoană cu așa neajuns puternic) ce mi se întâmplă. Însă mă strădui cum pot, și trebuie să mă învăț de a trece prin toate aceste SURPRIZE ce mi le dă SOARTA chiar și la așa vîrstă. Poate de atîta că în viață mă ascundeam, mă feream de toate, și acum sunt nevoită să-mi îndeplinesc drumul?

Moldova Are Talent -  Elena Railean 19.09.2014 (Sezonul 2 Emisiunea 1)
Cîntecul: Dragoste nu este ca-n poveste
Cîntecul: Hai, hai bărbațele
Cîntecul: Ты моя любовь, моя надеждаSfîrșit?
va urma...
Tags: in lumea fara sunete
  • Post a new comment

    Error

    default userpic

    Your IP address will be recorded 

  • 0 comments